Sušenie je jeden z najstarších spôsobov úpravy jedla pre dlhodobé skladovanie. Túto metódu využívali už starí Egypťania pre skladovanie mäsa, ovocia i ostatných potravín. Takmer k dokonalosti to ovšem doviedli Indiáni. Mäso jednoducho sušili na slniečku. Navyše so zachovaním maximálnej dávky energie pri minimálnej hmotnosti. Sušené mäso im tak uľahčovalo ich kočovný život spojený s dlhým putovaním. S vynálezom elektriny PAK začali ľudia potraviny uchovávať v chladiacich boxoch. Dnes so k jerky vraciame ako k energeticky výdatné a zdravé potravine.
Originálna receptúra s nezameniteľnou európskou slanou príchuťou mäsa.
zloženie: mäso, jedlá soľ, soľ z mŕtveho mora, cukor, bielkovinový sójový hydrolyzát , Kvasnicový extrakt, vínny ocot, farbivo: karamel, dextróza, korenie, maltodextrín, cesnak, aróma, dymové aróma, konzervant: dusitan sodný.
Každé balenie obsahuje absorbér kyslíka, ktorý zachováva chuť a arómu bez akejkoľvek negatívnej kontaminácie po celú dobu trvanlivosti produktu. Navyše je pribalené praktické špáradlo.
Indiana Jerky - nutričné hodnoty | Hovädzie / Bravčové | Morčacie / Kuracie | ||
---|---|---|---|---|
produkt | 25g | 100g | 25g | 100g |
Energetická hodnota v kJ | 254 | 1015 | 267 | 1066 |
Energetická hodnota v kcal | 60 | 240 | 63 | 252 |
Tuky v g | 1 | 4 | 1 | 4 |
z toho nasýtené v g | 0,4 | 1,6 | 0,4 | 1,6 |
Sacharidy v g | 0,25 | 1 | 0,25 | 1 |
z toho cukry v g | 0,025 | 0,1 | 0,025 | 0,1 |
Bielkoviny (proteíny) v g | 12,5 | 50 | 13,25 | 53 |
Soľ v g - max (Natural produkt) | 1 (0,35) | 4 (1,4) | 1 (0,35) | 4 (1,4) |