Instantné, drvené ovsené bezlepkové vločky sú vyrobené zo špeciálnej odrody ovsa, ktorá vychádza z pôvodnej bezlepkovej odrody, známej tisíce rokov, ktorá má síce nižšie výnosy, ale vyznačuje so jemnou chuťou a výbornou stráviteľnosťou. Bezlepkové ovsené vločky sú dobrým zdrojom esenciálnych vitamínov a minerálov, vrátane skupiny vitamínov B, železa, mangánu a zinku. Pokrmy pripravené z týchto vločiek majú veľmi jemnú a krémovú konzistenciu. Pre tých, ktorí majú celiakiu alebo sú citliví na glutén , sú ovsené bezlepkové vločky ideálnou voľbou, pretože prirodzene neobsahuje lepok. To ich robí skvelou alternatívou k bežným pšeničným múkam a umožňuje bezpečné pečenie a varenie pre týchto jedincov bez rizika zdravotných komplikácií spojených s konzumáciou gluténu. Hoci sú ovsené bezlepkové vločky nízkokalorické, poskytujú dostatočné množstvo energie pre bežné denné aktivity vďaka svojmu obsahu zložitých sacharidov. Tieto sacharidy sa v tele so pomaly, majú nízky glykemický index, čím poskytujú stabilný zdroj energie. Ovsené bezlepkové vločky sú tak atraktívnou voľbou pre tých, ktorí preferujú aktívne životný štýl a hľadajú bezlepkové a udržateľné alternatívy v ich strave. Bezlepkové ovsené vločky sú významným zdrojom rozpustných aj nerozpustných vláknin. Zasýtia nás teda na dlhšiu dobu a zároveň pomáhajú krotiť chute na sladké v neskorých popoludňajších hodinách.
Mliečny proteínový koncentrát od európskeho výrobcu Balt Milk, predstavuje koncentrovaný zdroj proteínov získaných z mlieka. Tento typ produktu je obľúbenou voľbou pre tých, ktorí chcú doplniť svoj príjem proteínov prostredníctvom potravinových doplnkov. Mliečne proteínové koncentráty, ponúkajú množstvo výhod. Mliečny proteínový koncentrát Balt Milk obsahuje vysoký podiel mliečnych proteínov, čo ho robí výborným zdrojom tohto dôležitého makronutrientu. Proteíny sú základnými stavebnými kameňmi tela . Mliečne proteíny tiež obsahujú rôzne zložky, ako sú imunoglobulíny a laktoferín. Mliečne proteíny, ako sú tie obsiahnuté v Balt Milk, sú považované za kompletné proteíny, čo znamená, že obsahujú všetky esenciálne aminokyseliny potrebné pre ľudské telo. To je obzvlášť dôležité pre osoby, ktoré nemôžu konzumovať dostatok proteínov prostredníctvom svojej bežnej stravy. Mliečne proteíny sú všeobecne dobre stráviteľné, čo umožňuje telu efektívne využívať prijaté proteíny. Toto je dôležité pre maximálne využitie nutričných výhod z proteínových doplnkov. Táto vlastnosť z mliečnych proteínov robí nielen zdroj proteínov, ale aj doplnkom pre aktívne životný štýl.
Prečo sme použili aj proteín z vaječného bielka? Odpoveď je jednoduchá , má skvelé nutričné hodnoty, takmer nulový obsah cukrov a minimálny obsah sacharidov. Naše palacinky s nízkym obsahom cukru sú skvelé aj ako diétna strava pri redukčných diétach . Vaječný bielok, známy aj ako albumín, je základnou súčasťou vajec, ktorá so oddeľuje od žĺtka a je často používaná samostatne v strave pre rôzne účely. Je to vysoko výživná zložka, ktorá ponúka množstvo výhod pre jedálniček osôb vyznávajúcich aktívne životný štýl. Vaječný bielok je bohatým zdrojom kvalitných proteínov. Proteíny obsiahnuté vo vaječnom bielku sú kompletné, čo znamená, že obsahujú všetky esenciálne aminokyseliny potrebné pre ľudský organizmus. Vaječné bielky sú nízkokalorické, čo z nich robí ideálnu potravinu pre tých, ktorí chcú kontrolovať alebo znižovať svoj príjem kalórií. Sú tiež takmer bez tuku, čo je ďalšia výhoda pre tých, ktorí dbajú na nízkotučnú stravu. Na rozdiel od vaječných žĺtkov, ktoré obsahujú cholesterol, vaječné bielky cholesterol neobsahujú. To z nich robí výbornú voľbu pre tých, ktorí musia obmedziť príjem cholesterolu z diétnych dôvodov. Vaječné bielky obsahujú minimálne množstvo sacharidov, čo ich robí vhodným pre low-carb diéty a pre osoby, ktoré so snažia obmedziť príjem sacharidov, ako sú diabetici alebo tí, ktorí sledujú ketogénnu diétu .
Steviol-glykozidy sú získavané z listov rastliny stévie sladké ( Stevia rebaudiana ), ktorá je cenená pre svoju vysokú sladivosť. Steviol-glykozidy ako sladidlo sú na rozdiel od cukru takmer bez kalórií, majú nízky glykemický index a neprispievajú k tvorbe zubného kazu. Potraviny s nižšou hodnotou glykemického indexu zvyšujú hladinu krvného cukru pozvoľnejšie, čo je výhodné predovšetkým pre diabetikov, pri nadváhe a redukčných diétach, ale aj pre normálnu kondíciu.
Kakao bolo po stáročia cenené pre svoje chuťové vlastnosti, moderné výskumy a širšie použitie ukázali, že môže priniesť rad ďalších prínosov. Kakao je bohaté na flavonoidy, čo sú prírodné zlúčeniny. Tieto látky sú vyhľadávané všetkými, ktorí sa so o aktívne životný štýl. Kakao je prirodzeným zdrojom niekoľkých dôležitých minerálov, vrátane železa a horčíka. Kakao obsahuje aj značné množstvo diétnych vláknin. Vláknina pomáha regulovať trávenie a môže prispieť k pocitu sýtosti, čo je užitočné pre udržanie zdravej telesnej hmotnosti. Prirodzená výrazná chuť kakaa je mierne horká a zemitá, čo z neho robí všestrannú ingredienciu pre mnoho druhov pokrmov.
Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food . Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvetovo uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinových produktov určená pre audity kvality výrobných procesov a produktov. Jednotný medzinárodne uznávaný potravinový štandard umožňuje zaistiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na tvorbe štandardov IFS sa so nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné zväzy v spolupráci s výrobcami.
O čom vypovedá IFS certifikácia?
- o vysokej kvalite použitých surovín
- o vysokom štandarde skladovania surovín
- o maximálnej kvalite celého procesu výroby
- celosvetovo zvyšuje dôveryhodnosť produktov a značiek
Balenie: 500 g
Počet porcií: 10
Návod na prípravu: 50 g (3 vrchovaté lyžice) zalejte potrebným množstvom horúcej vody alebo mlieka (min. 100 ml), dobre premiešajte a nechajte 2 minúty stáť. Množstvo vody alebo mlieka prispôsobte podľa požadovanej hustoty kaša .
Príchuť | Kakao | Banán | Natural | Vanilka | ||||
Výživové hodnoty vo | 100 g | RHP* | 100 g | RHP* | 100 g | RHP* | 100 g | RHP* |
Energetická hodnota | 1606 kJ | 19,1 % | 1624 kJ | 19,3 % | 1624 kJ | 19,3 % | 1624 kJ | 19,3 % |
Energetická hodnota | 380 kcal | 19,1 % | 384 kcal | 19,3 % | 384 kcal | 19,3 % | 384 kcal | 19,3 % |
Tuky | 4,9 g | 7,0 % | 4,7 g | 6,7 % | 4,7 g | 6,7 % | 4,7 g | 6,7 % |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,4 g | 7,2 % | 1,2 g | 5,9% | 1,2 g | 5,9% | 1,2 g | 5,9% |
Sacharidy | 49,2 g | 18,9 % | 52,0 g | 20,0 % | 52,0 g | 20,0 % | 52,0 g | 20,0 % |
- z toho cukry | 2,1 g | 2,3% | 2,1 g | 2,4% | 2,1 g | 2,4% | 2,1 g | 2,4% |
Vláknina | 8,2 g | - | 6,9 g | - | 6,9 g | - | 6,9 g | - |
Bielkoviny | 30,7 g | 61,5 % | 30,1 g | 60,2 % | 30,1 g | 60,2 % | 30,1 g | 60,2 % |
Soľ | 0,25 g | 4,2% | 0,25 g | 4,2 % | 0,25 g | 4,2 % | 0,25 g | 4,2 % |
*RHP – referenčná hodnota príjmu u priemernej dospelej osoby (8 400 kJ/2 000 kcal).
Zloženie:
Kakao: ovsené vločky bezlepkové (69 %), mliečny proteínový koncentrát (MPC) (18 %), sušený bielok (8 %), kakaový prášok (5 %), sladidlo steviol-glykozidy.
Banán: ovsené vločky bezlepkové (74 %), mliečny proteínový koncentrát (MPC) (18 %), sušený bielok (8 %), aróma banán, sladidlo steviol-glykozidy.
Natural: ovsené vločky bezlepkové (74 %), mliečny proteínový koncentrát (MPC) (18 %), sušený bielok (8 %), sladidlo steviol-glykozidy.
Vanilka: ovsené vločky bezlepkové (73 %), mliečny proteínový koncentrát (MPC) (18 %), sušený bielok (8 %), aróma vanilka, sladidlo steviol-glykozidy.
Upozornenie na obale: Skladujte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.