Rastlinná vláknina vhodná predovšetkým na výrobu domácich lowcarb proteínových tyčiniek.
70% vlákniny, 0% tuku, žiadna pachuť či "chuťový chvostík" - to je IMO (isomaltooligosacharidový) sirup od Bodylabu. S jeho pomocou si doma vyrobíte vlastnú lowcarb proteínové tyčinky bez akýchkoľvek problémov!
Isomaltooligosacharidy sú často používané v proteínových tyčinkách s nízkym obsahom cukru a vysokým podielom vlákniny.
Isomaltooligosacharidy predstavujú prebiotickú vlákninu zloženú z rezistentných sacharidov, ktoré sa do tela nevstrebe. Preto sa nezapočítavajú do celkového príjmu sacharidov. IMO možno prirodzene nájsť vo veľmi malom množstve napr. aj v mede, miso, saké či sójovej omáčke. Bodylab IMO má tekutú formu, ktorá je štrukturálne podobná sirupu, a cca prirodzene 60% sladivosť v porovnaní s cukrom.
- isomaltooligosacharidový sirup so 70% prirodzenej vlákniny
- bez tuku, nízky podiel sacharidov i cukru
- neutrálnu chuť
- Odporúčaná denná dávka = 15 g.
- Ingrediencie na vlastné Cookies & Cream Low Carb Protein Bars:
- 35g proteínu
- 65 g Bodylab IMO (je potrebné pred použitím zahriať)
- 2 Oreo cookies
- 15 g mletých mandlí (možno vynechať, je však odporúčané)
- 1 čajová lyžička pravej vanilky (možno vynechať, je však odporúčané)
- 2 štipky soli (možno vynechať, je však odporúčané)
- postup:
- Zmiešajte proteín, mandle, vanilku, soľ a dve rozdrobené Oreo sušienky vo veľkej mise.
- Bodylab IMO vlejte do hrnca a dajte na sporák. Zahrievajte, kým sa na povrchu tekutiny nezačnú tvoriť malé bublinky.
- Vlejte prehriaty IMO do suchej zmesi, riadne premiešajte a premieste.
- Plech si vyložte nepriľnavým papierom a naň vytvorte zo vzniknutého cesta tri rovnako veľké tyčinky.
- Vložte do chladničky na 30 minút či do mrazničky na 15 minút.
- Maximálny obsah IMO vo finálnom produkte by nemal presiahnuť 25%.
Nutričné hodnoty | 100 g |
Energetická hodnota | 640 kJ / 152 kcal |
tuky | 0 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
sacharidy | 5 g |
- z toho cukry | 5 g |
vláknina | 70 g |
bielkoviny | 0 g |
soľ | 0 g |
zloženie: Isomaltooligosacharidy.