Citrát trivápenatý je forma vápnika, ktorá so často používa ako doplnok stravy na zabezpečenie dostatočného príjmu tejto dôležitej minerálnej látky. Táto zlúčenina obsahuje tri ióny vápnika na jednu molekulu kyseliny citrónovej, čo zaisťuje dobrú rozpustnosť a vstrebateľnosť. Vápnik a kyselina citrónová sú kombinované v špecifickom pomere za kontrolovaných podmienok, aby vznikol citrát trivápenatý. Zmes je dôkladne premiešaná a nechá so reagovať, aby sa so úplná tvorba zlúčeniny. Výsledná zlúčenina je čistená, aby so odstránili akékoľvek nečistoty. Potom je vysušená, aby so odstránila všetka zvyšková vlhkosť, čo zaisťuje stabilitu a dlhú trvanlivosť produktu.
Draslík patrí v ľudskom v tele medzi tri najčastejšie zastúpené minerálne látky. so sa na mnohých dôležitých procesoch. Draslík patrí do skupiny minerálnych látok, ktorých príjem je veľmi často výrazne podceňovaný a hrozí pri ňom nebezpečenstvo nízke hladiny ako u bežnej populácie, tak aj športovcov. Pre každého človeka je nevyhnutné udržiavať príjem draslíka a jeho hladinu v rovnováhe.
Citrát draselný je draselná soľ kyseliny citrónovej, ktorá poskytuje dobre vstrebateľný zdroj draslíka. Táto zlúčenina je široko používaná v potravinárskom, farmaceutickom a zdravotníckom priemysle. Draselný citrát je známy svojou schopnosťou dobre so rozpúšťať vo vode a má mierne zásaditú povahu. Draselný citrát so vyrába neutralizáciou kyseliny citrónovej hydroxidom draselným. Výsledný produkt je vysušený a obvykle spracovaný do formy prášku alebo granúl pre ľahkú manipuláciu a použitie.
Dicitrát trihorečnatý bezvodý je forma horčíka, ktorá so používa ako doplnok stravy na zabezpečenie dostatočného príjmu tejto esenciálnej minerálnej látky. Táto zlúčenina je tvorená tromi iónmi horčíka a dvoma molekulami kyseliny citrónovej. Je známa svojou vysokou biologickou dostupnosťou a je vhodná aj pre vegánov. Horčík a kyselina citrónová sú kombinované v špecifickom pomere za kontrolovaných podmienok, aby vznikol dicitrát trihorečnatý. Výsledná zmes je sušená, aby so získal bezvodý (bez vody) prášok. Výsledná zlúčenina je čistená a sušená, aby so odstránila všetka zvyšková vlhkosť, čo zaisťuje stabilitu a dlhú trvanlivosť produktu.
Citrát zinočnatý trihydrát je forma zinku kombinovaná s kyselinou citrónovou, ktorá obsahuje tri molekuly vody (trihydrát). Táto zlúčenina so používa ako doplnok stravy na zabezpečenie dostatočného príjmu zinku, ktorý je esenciálny pre mnoho telesných funkcií. Zinkové soli sú zmiešané s kyselinou citrónovou vo vodnom roztoku. Zmes reaguje za vzniku citrátu zinočnatého, ktorý so následne kryštalizuje a izoluje. Vzniknutý citrát zinočnatý je sušený, aby so odstránila prebytočná voda, a následne sa so ako trihydrát. Po reakcii je produkt vyčistený a vysušený, aby so zabezpečila vysoká čistota a stabilita citrátu zinočnatého trihydrátu.
Vitamín C, tiež známy ako kyselina askorbová, je vo vode rozpustný vitamin , ktorý je nevyhnutný pre rôzne telesné funkcie. Vitamín C prispieva k udržaniu normálnej funkcie imunitného systému počas intenzívneho fyzického výkonu a po ňom. Podporuje normálnu tvorbu kolagénu pre správnu funkciu krvných ciev, kostí, chrupaviek, zubov, ďasien a koža . Prispieva k vyrovnanému energetickému metabolizmu, k normálnej činnosti nervovej sústavy, psychickej činnosti ak ochrane buniek pred oxidatívnym stresom. Prispieva k zníženie miery únavy a vyčerpania.
Vitamín D3, tiež známy ako cholekalciferol, je jednou z foriem vitamínu D, ktorá hrá kľúčovú biologických procesoch v tele. Vitamin D3 v tomto výrobku pochádza z rias. Vitamin D3 pochádzajúci z rias je moderná, ekologicky šetrná a vegan priateľská alternatíva k tradičným živočíšnym zdrojom tohto dôležitého vitamínu. Vďaka vysokej čistote a kvalite je ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú bezpečný doplnok stravy. Vitamin D3 tradične pochádza zo živočíšnych zdrojov, ako je lanolín (tuk z ovčej vlny) alebo rybí olej. Avšak, v poslednej dobe so stále viac zameriavame na získavanie vitamínu D3 z rastlinných zdrojov, najmä z rias. Táto metóda výroby je vhodná pre vegánov a tých, ktorí hľadajú alternatívy k živočíšnym produktom.
Riasy používané pre výrobu vitamínu D3 sú špeciálne pestované v kontrolovaných podmienkach. Tieto riasy sú schopné produkovať prekurzor vitamínu D3, ktorý so nazýva ergosterol. Rovnako ako ľudská koža produkuje vitamin D3 pri vystavení slnečnému žiareniu, riasy tiež produkujú vitamin D3, keď sú vystavené UV žiareniu. Proces zahŕňa vystavenie sušených rias UVB žiareniu, ktoré premieňa ergosterol na vitamin D3 (cholekalciferol). Po UV expozícii so vitamin D3 extrahuje z rias a prechádza niekoľkými krokmi čistenia, aby sa so vysoko čistý produkt vhodný pre použitie v doplnkoch stravy. Pestovanie rias pre výrobu vitamínu D3 je ekologicky šetrné a udržateľné, pretože nevyžaduje využívanie živočíšnych zdrojov. Moderné výrobné postupy zaisťujú, že vitamin D3 z rias je vysoko čistý a konzistentný, čo zaisťuje kvalitný konečný produkt.
Glycín je aminokyselina a teda súčasť proteínov a napriek tomu má sladkú chuť. Práve preto ho pridávame do našich výrobkov, aby sme spolu so steviol-glykozidami dosiahli ideálnu sladkosť našich produktov bez použitia cukru. Glycín je jednou z 20 aminokyselín, ktoré telo využíva na tvorbu telesných bielkovín, ktoré následne tvoria naše orgány, kĺby a svaly. so sa o druhú najrozšírenejšiu aminokyselinu v ľudských enzýmoch a proteínoch, a preto hrá kľúčovú úlohu vo všetkých orgánových systémoch tela . Glycín tvorí približne 35 % aminokyselín, ktoré obsahuje kolagén. Kolagén je jednou z najdôležitejších bielkovín v ľudskom tele, je základným stavebným kameňom mnohých častí tela a zohráva zásadnú úlohu v poskytovaní štruktúry a pevnosti rôznym tkanivám. Táto kľúčová bielkovina je tvorená reťazcami aminokyselín, medzi ktorými má glycín zvláštny význam. Glycín je najmenšia a najjednoduchšia aminokyselina, čo mu umožňuje so sa viazať a vytvárať pevné, stabilné štruktúry kolagénu. Vďaka svojej jednoduchosti a flexibilite glycín pomáha kolagénu udržiavať jeho pevnosť a pružnosť, čo podčiarkuje význam glycínu v biologických procesoch. Glycín je neesenciálna aminokyselina, ktorú si telo dokáže vytvoriť samo, avšak iba v obmedzenom množstve.
Steviol-glykozidy sú získavané z listov rastliny Stévie sladkej (Stevia rebaudiana), ktorá je cenená pre svoju vysokú sladivosť. Steviol-glykozidy ako sladidlo sú na rozdiel od cukru takmer bez kalórií, majú nízky glykemický index a neprispievajú k tvorbe zubného kazu. Potraviny s nižšou hodnotou glykemického indexu zvyšujú hladinu krvného cukru pozvoľnejšie, čo je výhodné predovšetkým pre diabetikov, pri nadváhe a redukčných diétach, ale aj pre normálnu kondíciu.
Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food . Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvetovo uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinových produktov určená pre audity kvality výrobných procesov a produktov. Jednotný medzinárodne uznávaný potravinový štandard umožňuje zaistiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na tvorbe štandardov IFS sa so nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné zväzy v spolupráci s výrobcami.
O čom vypovedá IFS certifikácia?
- o vysokej kvalite použitých surovín
- o vysokom štandarde skladovania surovín
- o maximálnej kvalite celého procesu výroby
- celosvetovo zvyšuje dôveryhodnosť produktov a značiek
Balenie: 240 g
Počet dávok : 30
Odporúčaná denná dávka: 1x denne 1 dávku (1 odmerku) rozmiešajte v 300 ml vody a vypite. Neprekračujte odporúčané dávkovanie.
Príchuť | Jablko | Malina | Citrón | |||
Zloženie v dennej dávke | 8 g | RHP* | 8 g | RHP* | 8 g | RHP* |
Vápnik | 540 mg | 67,5 % | 540 mg | 67,5 % | 540 mg | 67,5 % |
Draslík | 500 mg | 25% | 500 mg | 25% | 500 mg | 25% |
Vitamín C | 500 mg | 625 % | 500 mg | 625 % | 500 mg | 625 % |
Horčík | 375 mg | 100% | 375 mg | 100% | 375 mg | 100% |
L-Glycín | 162 mg | ** | 162 mg | ** | 240 mg | ** |
Zinok | 10 mg | 100% | 10 mg | 100% | 10 mg | 100% |
Vitamín D3 | 50 µg | 1000% | 50 µg | 1000% | 50 µg | 1000% |
Vitamín K2 | 36 µg | 48% | 36 µg | 48% | 36 µg | 48% |
*RHP referenčná hodnota príjmu, *RHP nie je stanovená
Zloženie:
Príchuť - Jablko: citrát trivápenatý, dicitrát trihorečnatý , citrát draselný, vitamin C (kyselina askorbová), aróma jablko, regulátor kyslosti - kyselina jablčná, L-glycín, farbivo - chlorella, sladidlo -steviol-glykozidy, citrát zinočnatý trihydrát , vitamin D3 rastlinného pôvodu (cholekalciferol - lišajník - zdroj riasa), ovocný prášok z jablka, vitamín K2 MK-7 (menachinón - vegán).
Príchuť - Malina: citrát trivápenatý, dicitrát trihorečnatý, citrát draselný, vitamin C (kyselina askorbová), aróma malina, regulátor kyslosti - kyselina jablčná, L-glycín, farbivo - prášok z červenej repy, sladidlo - steviol-glykozidy, citrát zinočnatý trihydrát , vitamin D3 rastlinného pôvodu (cholekalciferol - lišajník - zdroj riasa), ovocný prášok z maliny, vitamín K2 MK-7 (menachinón - vegán).
Príchuť - Citrón: citrát trivápenatý, dicitrát trihorečnatý , citrát draselný, vitamin C (kyselina askorbová), aróma lemon juice, L-glycín, regulátor kyslosti – kyselina jablčná, sladidlo - steviol-glykozidy, farbivo - beta karotén, citrát zinočnatý trihydrát , vitamin D3 rastlinného pôvodu (cholekalciferol - lišajník - zdroj riasa), ovocný prášok z citróna, vitamín K2 MK-7 (menachinón - vegán).
Upozornenie: Výživový doplnok so sladidlom, vitamínmi a minerálmi. Výrobok nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Skladujte v suchu pri teplote do 25 °C. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Nevhodné pre deti do 3 rokov. U detí starších ako 3 roky, dojčiacich a tehotných žien je vhodná konzultácia s lekárom. Ukladajte mimo dosahu detí. Výrobca neručí za škody vzniknuté nevhodným použitím alebo skladovaním. Minimálna trvanlivosť a šarža uvedená na obale.