Rybí tuk obsahuje skupinu nenasýtených mastných kyselín nazývaných omega-3. (Ryby si tento tuk nevytvárajú, získavajú ho z planktónu v potrave, čím studenšie je voda, tým viac omega-3 kyselín planktón obsahuje). Tieto mastné kyseliny rybieho tuku sa líši od nenasýtených mastných kyselín obsiahnutých v rastlinných olejoch a nazývajú sa omega-6 a majú tiež v ľudskom tele odlišné účinky. Dve najúčinnejšie formy omega-3 nenasýtených kyselín sú kyselina eikosapenteová (EPA) a kyselina dokosahexanová (DHA), ktoré sa hojne nachádzajú v rybách chladných vôd, napríklad v lososoch, pstruhoch, makrelách a tuniakoch.
Calories From Fat | 10 |
Total Fat | 1 g |
cholesterol | 5 mg |
Vitamín E (As Mixed Tocopherols) | 1 IU |
Fish Oil | 1000 mg (1 g) |
EPA (Eicosapentaenoic Acid) | |
DHA (Docosahexaenoic Acid) | |
Total Omega-3 Fatty Acids | 300 mg |