Citrulín je neesenciálna aminokyselina, ktorú telo môže produkovať z inej aminokyseliny, ornitínu. Citrulín je prekurzorom arginínu, ktorý je kľúčový pre produkciu oxidu dusnatého (NO). Citrulline so stal populárny najmä medzi športovcami a ľuďmi, ktorí so zaujímajú o svoju fyzickú kondíciu a aktívne životný štýl. Je široko používaný v športová výžive a doplnkoch stravy. Správne dávkovanie citrulínu sa môže so v závislosti od individuálnych potrieb a zamýšľaného cieľa. Citrulín je zvyčajne dobre znášaný ľudským telom.
Citrulín so prirodzene vyskytuje v potravinách, predovšetkým v ovocí a zelenine:
- Vodný melón – toto ovocie je najbohatším prírodným zdrojom citrulínu a bolo po ňom dokonca pomenované (z latinského Citrullus vulgaris).
- Uhorky - obsahujú menšie množstvo citrulínu, najmä v kôre.
- Tekvica - semená tekvíc a tiež ich dužina obsahujú citrulín.
- Melóny - podobne ako vodné melón, aj ďalšie typy melónov obsahujú citrulín, ale v menších množstvách.
Tieto potraviny poskytujú citrulín v nízkych množstvách, a preto ľudia, ktorí chcú využiť jeho účinky, ho často dopĺňajú prostredníctvom doplnkov stravy s vyšším obsahom tejto aminokyseliny.
Steviol-glykozidy sú získavané z listov rastliny Stévie sladkej (Stevia rebaudiana), ktorá je cenená pre svoju vysokú sladivosť. Steviol-glykozidy ako sladidlo sú na rozdiel od cukru takmer bez kalórií, majú nízky glykemický index a neprispievajú k tvorbe zubného kazu. Potraviny s nižšou hodnotou glykemického indexu zvyšujú hladinu krvného cukru pozvoľnejšie, čo je výhodné predovšetkým pre diabetikov, pri nadváhe a redukčných diétach, ale aj pre normálnu kondíciu.
Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food . Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvetovo uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinových produktov určená pre audity kvality výrobných procesov a produktov. Jednotný medzinárodne uznávaný potravinový štandard umožňuje zaistiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na tvorbe štandardov IFS sa so nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné zväzy v spolupráci s výrobcami.
O čom vypovedá IFS certifikácia?
- o vysokej kvalite použitých surovín
- o vysokom štandarde skladovania surovín
- o maximálnej kvalite celého procesu výroby
- celosvetovo zvyšuje dôveryhodnosť produktov a značiek
Balenie: 240 g
Počet dávok : 30
Odporúčaná denná dávka: 1x denne 1 dávku (1 odmerku) rozmiešajte v 300 ml vody a vypite najlepšie 30 min pred tréningom. Nápoj je možné konzumovať aj v priebehu tréningu, ako funkčný tréningový nápoj. Neprekračujte odporúčané dávkovanie.
Príchuť | Jablko | Malina | Citrón | |||
Zloženie v dennej dávke | 8 g | RHP* | 8 g | RHP* | 8 g | RHP* |
Citrulín báza | 7000 mg | ** | 7000 mg | ** | 7000 mg | ** |
*RHP referenčná hodnota príjmu, **RHP nie je stanovená
Zloženie:
Príchuť Jablko: citrulín báza, aróma jablko, regulátor kyslosti - kyselina jablčná, farbivo - chlorella, protispekavá látka - oxid kremičitý, sladidlo: steviol-glykozidy, ovocný prášok z jablka.
Príchuť Malina: citrulín báza, aróma malina, regulátor kyslosti - kyselina jablčná, farbivo - prášok z červenej repy, protispekavá látka - oxid kremičitý, sladidlo: steviol-glykozidy, ovocný prášok z maliny.
Príchuť Citrón: citrulín báza, aróma lemon juice, regulátor kyslosti - kyselina jablčná, protispekavá látka - oxid kremičitý, farbivo - beta karotén, sladidlo: steviol-glykozidy, ovocný prášok z citrónu.
Upozornenie: Výživový doplnok s aminokyselinou. Výrobok nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Skladujte v suchu pri teplote do 25 °C. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Nevhodné pre deti do 15 rokov. U starších ako 15 rokov, dojčiacich a tehotných žien je vhodná konzultácia s lekárom. Ukladajte mimo dosahu detí. Výrobca neručí za škody vzniknuté nevhodným použitím alebo skladovaním. Minimálna trvanlivosť a šarža uvedená na obale.