Prírodným zdrojom lecitínu je sójový olej. Lecitín patrí medzi fosfolipidy a je súčasťou všetkých bunkových stien v organizme.Pre svoje účinky na metabolizmus cholesterolu a nezastúpenú funkciu v nervovom systéme sa teší zvláštnemu záujmu vedcov. Podmieňuje premeny cholesterolu, bráni jeho kumulácii v pečeni a tým chráni pečeňové tkanivo pred tukovou degeneráciou, je nevyhnutný v procese prenosu nervových podráždení a pre fyziologickú činnosť mozgových buniek.
účinky:
- nevyhnutný pre činnosť mozgových buniek
- blahodarne ovplyvňuje pamäť a iné mozgové funkcie
- pomáha udržiavať správnu hladinu cholesterolu a tuku v organizme
- chráni pečeň pred zvýšeným ukladaním tukov
- ovplyvňuje priaznivo kvalitu pokožky
sójový Lecitín | 1200 mg |
Phosphatidylcholine | 180 mg |
Phosphatidylinositol | 108 mg |